Рецепт
Для тіста беремо зо 1,5 кг муки, півкіла цукру, так само жиру (можна різний: масло, маргарин, смалець), 0,5 л молока, 1 ч. л. солі, 50 г дріжджів (пресовані), 2 ст. л. олії, 2 жовтки змішаних з 2 ст.л. молока. Робимо опару в такому порядку - дріжджі, 2 ст. л. цукру, половина молока і додаємо 5 ст. л. борошна. Лишаємо, тим часом готуємо здобу. Вибиваємо 5 яєць, туди сіль та цукор, збити. Змішуємо здобу з опарою, туди молоко, потім жир теплий. Місимо. Потім муку. Місимо не дуже гливке, але й не забите, аби до рук не липло. Потім олію. Ще місимо. Ставимо підходити. Потім кладемо в форми, прикрашаємо, мастимо яйцем із молоком і випікаємо.